Arnavutköy’de engelli bireyler için düzenlenen Balık Tutma Yarışması, renkli görüntüler oluşturdu. Çok sayıda engelli vatandaşın balık tutabilmek için yarıştığı etkinlikte dereceye girenlere kupa ve madalyalarını Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, takdim etti.

Arnavutköy Belediyesi tarafından engelli bireyler için Balık Tutma Yarışması düzenlendi. Sazlıbosna Gölü’nde gerçekleşen etkinliğe Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, aralarında görme ve yürüme engelli de olan çok sayıda engelli vatandaş ailesiyle birlikte katıldı. Yarışmaya kendi imkanları ile gelemeyenler vatandaşlar için Arnavutköy Belediyesi araçları vatandaşları etkinlik alanına taşıdı. Engelli vatandaşların sosyal aktivitelere katılımının arttırılmasını amaçlayan etkinlikte engelli vatandaşlar büyük bir heyecanla oltalarını göle salladı. Kimi vatandaşlara balık tutmaları için aileleri yardımcı olurken kimileri de balıklarını kendi tutmayı başardı. En büyük, en ağır balığı tutmak için yarışan engelli vatandaşların heyecanı görülmeye değerdi. Yarışmanın sonunda ise tuttuğu 100 gramlık balığıyla görme engelli Burak Yavaş birincilik ipini göğüsledi. Yarışmada ikinci 80, üçüncü 75 gramlık balık tutarken birçok vatandaş balık tutmayı başaramadı.

Balık Tutma Yarışması’nda dereceye giren vatandaşlara kupa ve madalyalarını ise Başkan Haşim Baltacı takdim etti. Engelli vatandaşları tebrik eden Baltacı, yarışmaya katılan engelli vatandaşlar ve aileleri için hazırlanan balık tezgahının başına geçerek, vatandaşlara balık ikramında bulunmayı da ihmal etmedi.

“İşin içerisine biraz da yarışma katarak eğlenceli hale getirmeye çalıştık”

Engelli vatandaşların bir araya geldiği Balık Tutma Yarışması’nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Aslında her yıl yaptığımız etkinlikler kapsamında bu sene Engelliler Haftası ile ilgili bir çalışma.Dün pikniğimiz vardı ailelerle birlikte Yaşlılar Engelliler Merkezi’mize kayıtlı vatandaşlarımızın iştirak ettiği bir çalışma. Bu günde hem Arnavutköy’de birçok doğal güzellik var. Göllerimiz var, yeşil alanlarımız var onlardan yararlanalım hem bir farkındalık oluşsun hemde engelli kardeşlerimizle hoşça vakit geçirelim işin içerisine biraz da yarışma katarak eğlenceli hale getirmeye çalıştık. Bugün şanslarına hava biraz rüzgarlı,bilen arkadaşlar güneşli havada balık kıyıya daha çok gelir diyorlar” dedi.

“Çok mutluyum burada olmak da çok gurur verici”

Balık tutmayı çok sevdiğini dile getiren ve etkinlik sayesinde birçok kişiyle tanıştığını belirten yarışmanın birincisi görme engelli Burak Yavaş , "Tuttuğum balık 100 gramdı. Aşırı zorladı beni çünkü çekerken olta takıldı. Çok mutluyum burada olmak da çok gurur verici. Bu etkinlikler çok iyi bir şey, devamını diliyorum. Bizim gelişmemizi evde kalmamızı sağlayan etkinliklerden bir tanesi” diye konuştu.