Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’ta Vlora (Avlonya) Devlet Hastanesi’nin Pediyatri Bölümü ile Acil Servisinin altyapısı yenilendi.

Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, bir projesiye daha hayata geçirdi. Sağlık alanında Arnavutkluk’ta önemli projelere imza atan TİKA, tarafından Vlora (Avlonya) Devlet Hastanesi’nin Pediyatri Bölümü ile Acil Servisinin altyapısı yenilendi.

Arnavutluk’un güneyinde 150 bin nüfusa sahip Vlora’daki en önemli bölge hastanesinin tadilatının yapılması ve tıbbi malzemesinin temini ile bölge halkının sağlık imkanlarından daha fazla yararlanmasına önemli ölçüde katkıda bulunuldu. Söz konusu proje düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Vlora Devlet Hastanesi’ndeki Pediyatri ve Acil Servis birimlerinin onarımının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık Bakanı İlir Beqaj, Türkiye Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Vlora Milletvekili Valentina Leskaj ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve Vlora Milletvekili Valentina Leskaj’ın açılış kurdelesini kesmesiyle başladı. Ardından, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, yenilenen hastaneyi gezerek pediyatri bölümündeki hasta çocukları da ziyaret etti.

Yaz aylarında yoğunluk yaşanan Vlora gibi uzak şehirdeki tek hastanenin pediyatri bölümünün onarılmasının önemini vurgulayan Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqaj, özellikle çocuk hastalıkları bölümünün önemine dikkat çekerek sağlık konusundaki yardımlarından dolayı TİKA’ya duydukları memnuniyeti dile getirdi. Arnavutluk Sağlık Bakanı Begaj, Türkiye’nin her zaman Arnavutluk’un yanında olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Türkiye Tiran Büyükelçisi Bayraktar ise, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin çok iyi durumda olduğunu ifade ederek, sağlık alanındaki işbirliğinin ikili ilişkilerin en iyi göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye Tiran Büyükelçisi Bayraktar, bugüne kadar TİKA aracılığı ile sağlık konusunda 30 değişik projeye imza atıldığını ifade ederek, sadece bu yıl yedi sağlık projesi gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye Tiran Büyükelçisi Bayraktar amaçlarının her konuda olduğu gibi, sağlık konusunda da Arnavut halkına, yardımcı olmak olduğunu söyledi.