Türkiye’nin en büyük alaylarından birisine sahip olan 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nın bulunduğu Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, esnafın yüzü Mehmetçikle gülüyor.

Birliklerde vatani hizmetini yerine getiren askerlerin sayısının bulundukları ilçe ve ilin nüfusuna eklenecek olmasıyla söz konusu bölgelerin nüfusunu da yükseltecek. İl ve ilçeler, artan nüfusla birlikte İller Bankası’ndan daha fazla katkı payı alacak. Bu haber, Türkiye’nin en büyük alaylarından birisine sahip olan Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki esnafı sevince boğdu. 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nın bulunduğu ilçede, esnaf, Mehmetçiğin çarşı iznine çıkmasını adeta dört gözle bekliyor. Askerlerin çarşı iznine çıkmasıyla ilçede gözle görünür bir hareketlik yaşanırken, bu durum, ilçenin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Kırkağaç ilçesinde yaklaşık 6 bin asker eğitim görürken, ilçe, yemin törenlerinde de yüzlerce aileyi ağırlıyor.

"SEVİNÇ İÇERİSİNDEYİZ"

Kırkağaç Belediye Başkan Vekili Osman Çelikel, vatani hizmetini yerine getiren askerlerin sayısının bulunduğu ilçe ve ile eklenecek olmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti. Çelikel, "Türkiye’nin en büyük alayına sahip olan ilçeyiz. Askerlerimizin çarşı iznine çıkması esnafımızın yüzünü güldürmekte. Asker nüfusunun ilçe nüfuslarına eklenmesi gündemde. Bu en çok bizi sevindirir" dedi.

"ALAY BİZİM BACASIZ SANAYİMİZ"

İlçedeki bazı esnaflar ise, askerlerin ilçeye yaptığı ekonomik katkıya vurgu yaptı. Esnaflar, askerlerin hafta sonları çarşı iznine çıkmasını umutla beklediklerini belirterek, 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’na ’bacasız sanayi’ benzetmesini yaptı.