SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 10 Şubat 1915'te Ermenilerce katledilen teğmen ve 70 gönüllü asker için temsili mezarlar yaptıran iş adamı Muammer Demirci, alanın "şehitlik anıtı" olarak tescilini talep ediyor.

Yeşilyayla köyünde temsili mezarlar yaptıran Demirci, burada şehitler için dua etti.

Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç güvenlik zafiyetinden faydalanan Haçlıların, Ermeni çetelerini silahlandırdığını ve Osmanlı Devleti'ne karşı Anadolu'da katliamlar başlattığını anlattı.

Ermeni çetelerinin köylerini yakıp yıktığını dile getiren Demirci, "Osmanlı'ya karşı iç savaş çıkarmışlardır. Bizi soykırımla suçlayanlar, Yeşilyayla köyümüze gelsinler, 1915'te Ermeni çetelerinin silahsız Türk askerlerine uyguladığı katliamı görsünler" diye konuştu.

Yeşilyayla köyünde 71 askerin şehit edildiğini belirten Demirci, "Nuri Teğmen eşliğinde toplanan gönüllü 70 askerimiz, Osmanlı ordusuna destek amacıyla yola çıkmışlar. Eski adı 'Pür' olan Ermeni yerleşim alanı Yeşilyayla köyümüze gelen bu silahsız askerlerimiz, burada şehit olmuşlar" ifadelerini kullandı.

Millete yapılan bu zulmün karşılıksız kalmayacağını dile getiren Demirci, "Bu zulümlere karşı bizler dilsiz şeytan olmayacağız. Bu kardeşlerimiz burada şehit edilmiştir, huzurumuz, güvenliğimiz ve refahımız için canlarını feda etmiştir" dedi.

Demirci, askerlerin temsili mezarlarının bulunduğu alanın "şehitlik anıtı" ilan edilmesini de istedi. Bu alanda her yıl şubatta resmi olmayan anma töreni düzenlediklerini belirten Demirci, "Burayı şehitlik olarak görüyoruz. Bunun resmileşmesini de arzu ediyoruz" diye konuştu.