Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp ve Kosova’nın başkenti Priştine’de geleneksel hale getirilen aşure şöleni bu sene de büyük ilgi gördü.

Üsküp Türk Çarşısı’ndaki tarihi Murat Paşa Camii’nin önünde yapılan aşure şölenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, El Hilal Derneği Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicuddin Şehabi, Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, Ensar Derneği Başkanı Süleyman Baki, Üsküp Büyükelçiliği ve TİKA temsilcileri ile çok sayıda Üsküplü katıldı. Dağıtılan aşurelere vatandaşların yanı sıra, tarihi Türk Çarşısı´nı gezen yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

Folklor gösterisiyle renklenen şölende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bu coğrafya ile aramızda tarihi ve köklü bağlar bulunuyor. Buranın sıkıntısı bizi üzer, sevinci de sevindirir. Biz bir vücut gibiyiz. Herhangi bir organ rahatsız olunca nasıl bütün vücut rahatsız oluyorsa bizim durumumuz da böyledir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile El Hilal Derneği Başkanı ve Üsküp Milletvekili Behicuddin Şehabi de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bölgedeki faaliyetlerinin iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendiğini belirterek, Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Üsküp’ün yanı sıra Kosova’nın başkenti Priştine’de de Fatih Camii önünde Kosovalılara aşure ikram edildi.