ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de annesi ile Kent Ormanı'nda yürüyüşe çıkan ve bir süre sonra kaybolan 14 yaşındaki işitme engelli çocuk, çok sayıdaki ekibin çabaları sonucu bir okulun bahçesinde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Yenikent Mahallesi Üniversite Evleri'nde yaşayan anne Hale Kaynak, işitme engelli kızı Asya Kaynak ve köpekleriyle Kent Ormanı'nda yürüyüşe çıktı. Anne Hale Kaynak, bir süre sonra kızının ve köpeğin yanında olmadığını fark etti. 

Ormanlık alanda kızını arayan anne, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri çocuğun bulunması için bölgede çalışma başlattı. 

Çocuğun son görüldüğü yerde ve ormanda AKUT, Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK), AFAD'ın yanı sına 1 binbaşı, 1 yarbay, 30 askerden oluşan jandarma ekibi, gönüllü vatandaşlar ile polis ekipleri arama yaptı. Asya, bir süre sonra Büyükdere Mahallesi Nisan Sokak'taki 23 Nisan İlkokulu'nun bahçesinde polis ekipleri tarafından bulundu.

Ekipler tarafından araçla Üniversite Evleri'ne getirilen Asya Kaynak'ı annesi, babası ve yakınları karşıladı.

Anne Hale Kaynak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının bulunması için çaba gösteren arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra polis ile jandarma ekiplerine teşekkür etti.