KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan Nur Camisi'nde inceleme yaptı. 

Görmez ve Atalay, camiyi gezerek Vali Ali Kolat ve İl Müftüsü Bekir Gerek'ten bilgi aldı. Görmez, camide öğle namazını da kıldırdı. 

Cami çıkışında çevre düzenlemesi çalışmalarında görevli bir işçi Görmez'in yanına gelerek, makam aracıyla ilgili iddialara ilişkin, "2-3 kendini bilmezin lafıyla aracı bırakmanız bizi çok üzdü. Rencide etti" dedi. Görmez, işçiye gülerek, "Canım benim" diye karşılık verdi.

Görmez, cami avlusunda gördüğü Iraklı bir ailenin çocuklarıyla da yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin eksikliklerinin tamamlandığını, açılışının hem cuma gününe hem de Miraç Kandili'ne denk geldiğini söyledi.

Nur Camisi'nin Kırıkkale'ye kazandırılan en büyük eser olduğunu dile getiren Atalay, "Bundan sonra da güzel açılışlarımız olacak ama Nur Camisi'nin özel bir önemi var. 15 Mayıs Kırıkkale için çok özel bir gün olacak. Cumanın, Miraç Kandili'nin ve caminin açılışının hepsinin bir güne toplandığı çok hoş bir gün olacak. Rabbimize şükrediyorum" dedi.

Görmez ve Atalay ile beraberindekiler, cami girişindeki parka ağaç da dikerek, can suyu verdi. 

Heyet, İl Müftülüğüne geçerek açılışın hazırlıklarını değerlendirdi.