Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yıl dönümü nedeniyle ’Atatürk Garnizon Koşusu’ gerçekleştirildi.

Kara Harp Okulu, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personelinin katılımı ile gerçekleştirilen ’Atatürk Garnizon Koşusu’, Kara Harp Okulu 2 Numaralı Nizamiyesinden başlayarak Anıtkabir’de sona erdi.

Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personelinin katılımı ile başlayan Atatürk Garnizon Koşusu’nda askerlerin yürüyüş kararı ile uygun adım koşarken söyledikleri , ‘ Türk öğün çalış güven’, ’Vatan sana canım feda’, ’Her Türk asker doğar’ sözleri vatandaşlar tarafından alkış aldı. Kara Kuvvetleri Kavşağı, Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi, Gençlik Caddesi Anıtkabir Tandoğan giriş güzergahının izlendiği koşuda vatandaşlar balkonlarına çıkarak bayrak salladı ve koşuya destek verdi.

Duygulu anlar yaşanan koşuda bazı çocuklar ise askerlerle beraber koşmaya çalıştı. Anıtkabir’de sona eren koşu Aslanlı yoldan yürüyüşle devam etti. Aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir’e gelen Ankara Garnizonunda görevli askerler mozoleye çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra heyet Misak-ı Milli kulesine geçti. 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, Anıtkabir özel defterini imzaladı.

ANITKABİR’E ZİYARETÇİ AKINI

Öte yandan Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yılında Anıtkabir’e ziyaretçi akını yaşandı. Anıtkabir’i ziyarete gelen 11 yaşındaki Mesut Meteroğlu, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95’inci yılı olduğunu belirterek, “Askerler güzel bir tören yaptı. Çok beğendim askerlerin yaptığı töreni. Anıtkabir’e Urfa’dan yeni geliyorum. Atatürk’ü seviyorum” diye konuştu.

Amerika’da yaşadığını ve oğlunu Anıtkabir’e getirdiğini söyleyen vatandaşlardan biri ise, “Oğlumun Türklüğünü hissedebilmesi için Atatürk’ü de ruhunda yaşatabilmesi için ilk adım Türkiye’ye gelince buraya geldik. Oğlum inşallah hem Atatürk’ü yerinde tanır hem de ülkesini Türkiye’de kaldığı kısa süre içerisinde güzel değerlendirir anlar. Umarım dünyada iyi yetişmiş bir lider olarak döner Türkiye’ye” ifadelerini kullandı.

Amerika’dan gelen 7 yaşındaki Mustafa Alp Macun ilk defa Anıtkabir’e geldiğini kaydederek, “Ben çok merak ettim Atatürk’ün mezarının nasıl göründüğünü. O liderdi ve kazandı” dedi.

Samsun’dan gelen 65 yaşındaki vatandaş ise, Anıtkabir’e ilk defa geldiğini belirterek, Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğini ifade etti.

Oğlunun Kara Harp Okulu’nda olduğunu söyleyen vatandaşlardan biri, “Sağ olsun Atamız bu ülkeyi bize bağışladığı için çok mutluyuz. Gurur duyduk onur duyduk” dedi.