Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Antalya’da saygıyla anıldı. Törende zeytin dalı ile bir protesto da gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde, sırasıyla Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Tuğgenereal İrfan Can, siyasi parti temsilcileri ve diğer kuruluşlar çelenklerini sundu. Saat 09.05’te limandaki gemiler, kamuya ait araçlar sirenlerini çalarken, saygı duruşunda bulunuldu, bayraklar göndere çekildi, yarıya indirildi. Ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanında bulunan vatandaşlar ve sürücüler de saygı duruşuna katıldı. Evlerinde olanlar balkondan saygı duruşuna katıldı.

TÖRENE ZEYTİN DALIYLA GELDİ

Tören başlamadan önce Uğur Bağcı isimli bir vatandaş, Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyündeki zeytin ağaçlarının kesilmesini protesto amacıyla zeytin dalıyla alana geldi. Boynuna Atatürk armalı kırmızı beyaz atkı takan Bağcı, 6 bin zeytin ağacının kesilmesini protesto ettiğini belirterek, “Dozerle zeytin ağaçlarını katlettiler. Zeytin yemesin onlar. Dallarında zeytin olan ağaçlar kesildi. En yukarıdan en aşağıda bulunanların zeytin yemeye hakkı yok. Haram olsun” dedi. Zeytin dalı ile poz veren Bağcı, polislerin uyarısının ardından alandan ayrıldı.