Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 95. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaları kapsamında Dikmen Keklikpınarı Caddesi’nde tören düzenlendi. Törene; Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, Ankara Kulübü Yöneticileri ve üyeleri, seğmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“BUGÜN YİNE AYNI HEYECANI YAŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, törende yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün istediği gibi modern bir Başkent olmaya çalışıyoruz ve bu emanete sahip çıkıyoruz” dedi. Gökşin, şunları söyledi:

“95 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ü karşıladığımız Dikmen Tepesi’nde bugün yine aynı gurur ve heyecanı yaşıyoruz. Bu tarihi anı yeniden yaşatmak, yeniden hatırlamak için bugün bir aradayız. Atatürk, Ankara’ya geldiğinde büyük bir coşku ile karşılanmıştır. 27 Aralık tarihi Ankara’nın ve Ankaralıların adeta bayramı olmuştur. Köylerden kasabalardan akın akın binlerce atlı ve yaya seymen, seymen alayı ile Atatürk’ü karşılamaya gelmiştir. Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Kurtuluş Savaşı dönemindeki en önemli olaylardan biri ve Ankara için yeni bir dönüm noktası olmuştur.”

“MODERN TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ OLDUK”

Konuşmasında Atatürk’ün istediği gibi çağdaş ve modern bir şehir olamaya çalıştıklarını belirten Başkan Gökşin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Ankara yeni tarihler yazmaya devam ediyor. Hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yerimizi aldık. Modern Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olduk. 20 yıl önce ‘Bozkır Ankara’ olarak devralınan Ankara bugün ‘Yeşil Ankara’ olarak anılmakta. Modern yapıları, dev rekreasyon alanları ile şehir adeta nefes alıyor. Yeni açtığımız yollar sayesinde ulaşım kalitesini arttırdık. Kentsel dönüşümlerle yaşam koşulları herkes için eşitlendi. Hava kirliliği 20 yıl öncesine nazaran yerini pırıl pırıl bir Başkent’e bıraktı. Şehrimiz gerçekleştirdiği projelerle dünya kentlerini kendine hayran bıraktı. Bu anlamda ulusal, uluslararası anlamda birçok ödül kazandı. Ankara başarılarla dolu tarihle sembol bir şehirdir. Bizler Ankara için yeni tarihler yazmaya devam ediyoruz. Atatürk’ün istediği gibi modern bir Başkent olmaya çalışıyor, bu emanete sahip çıkıyoruz.”

Törende seğmenlerin gösterisi ilgi ile karşılanırken, “27 Aralık Atatürk Koşusu”nun da startı verildi.