NEVŞEHİR (AA) - Avanos Belediyesi, tüy dökücü kremi ilçenin adıyla piyasaya süren firma hakkında, vatandaşların şikayeti üzerine suç duyurusunda bulundu.

Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çanakçılığıyla ünlü ilçenin, Kızılırmak çevresine kurulu eski evlerden oluşan yapısıyla her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.

Vatandaşların, turizmde önemli yeri bulunan ilçenin adının "tüy dökücü krem markası" olarak sunulmasından rahatsızlık duyduğunu anlatan İnce, "İlçenin adını kullanarak piyasaya sürülmeye çalışılan tüy dökme kremi, Avanos halkının tepkisini çekmiş ve rahatsızlık uyandırmıştır" dedi.

İlçenin adıyla piyasaya sürülen krem hakkında şikayetlerin artması üzerine, Avanos Belediyesi olarak suç duyurusunda bulunduklarını bildiren İnce, şunları kaydetti:

"İlçenin adı kullanılarak açılan bir internet sitesi üzerinde, hiçbir firma ve yetkili ismi bulunmadan pazarlanan tüy dökücü kreme ilçemizin adı verilmiştir. İlgili sitedeki telefon numarasından sadece satış görevlilerine ulaşılabilmekte ve yetkililer görüşme yapmaktan kaçınmaktadır. Türkiye Patent Enstitüsünden ürünün Avanos adına herhangi tescilinin olup olmadığı araştırılmaktadır. Avanos'un adının ticari ranta çevrilmesi, satılan ürünün yöresel ve kültürel tanıtıcı yönünün bulunmaması nedeniyle konu Avanos Belediyesince yargıya taşınacaktır. Ürün tescili hangi şahıs ya da firmaya aitse ona göre süreç işleyecektir. Kurumumuzun avukatına konunun havalesi yapılmıştır. Sürecin takipçisi olacağız."