SİVAS (AA) - Sivas'ta, "Kara Avcılığı Kanunu"na uygun olmadığı gerekçesiyle el konulduktan sonra mülkiyeti kamuya geçirilen tüfeklerin satışı gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Sivas Şubesi ekiplerinin geçen yıldan bu yana yaptıkları denetimlerde, 4915 sayılı "Kara Avcılığı Kanunu"na uygun olmadığı belirlenen otomatik, yarı otomatik ve pompalı 61 tüfeğin satışı için ihale düzenlendi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) standartlarına uygun tüfekler, Orman ve Su İşleri Sivas Şubesinde düzenlenen ihaleyle, 65 ila 650 lira arasında değişen muhammen bedellerle satıldı. Elde edilen gelirin hazineye aktarılacağı belirtildi. 

Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların avcılıkta genellikle otomatik ve yarı otomatik tüfekleri tercih ettiğini söyledi.

İlgili kanun uyarınca, bu tüfeklerin haznesinin 2 fişek alacak şekilde sınırlandırılması gerektiğini anlatan Şahinbay, bu özelliğe sahip olmayan tüfeklerin avda kullanılmasının yasak olduğunu bildirdi.

Selami Şahinbay, av koruma faaliyetlerini sürdüreceklerini ve avcıların bilinçli av yapmaları gerektiğini de vurguladı.