YOZGAT (AA)  - Sorgun Hareketli Gençlik Grubu tarafından hazırlanan "Obez Olma, Hareketli Ol Projesi"  çerçevesinde Avrupa'nın 6 ülkesinden 35 genç, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde buluştu.

Sorgun Hareketli Gençlik Grubu tarafından yürütülen ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından desteklenen "Obez Olma, Hareketli Ol Projesi" kapsamında Polonya, Estonya, Litvanya, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya'dan Sorgun'a gelen gençler, hem Türkiye'yi tanımaya çalıştı hem de ülkelerinin kültürlerini tanıttı.

Proje koordinatörü Engin Çavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin asıl amacının ülkelerin kendi örf, adet ve geleneklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Sorgun ilçesinde önemli etkinliklerde bulunup, obeziteye karşı yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişinde bulunulacağını ifade eden Çavuş, "Ortaklarımız arasında Litvanya'dan bir belediye ve Romanya'dan bir üniversite var. Diğer ülkelerden de sivil toplum kuruluşları, gruplar ve gençlik toplulukları var" dedi.

Projeyle Sorgun'da da obezite hakkında farkındalık uyandırmak istediklerini dile getiren Çavuş, "Projemizin içerisinde bununla alakalı olarak çeşitli aktivitelerimiz var. Kullandığımız metotlar, yaygın eğitim etkinlikleri gençlerin biraz daha olaya yaklaşımlarını değiştiriyor. Olaya dahil olma süreçlerini artırıyor. Bu yüzden de obezite hakkında bilgi dağarcıklarını genişletiyor" diye konuştu.

Romanya'daki Alexandru Ioan Cuza Üniversitesinden Dekan Beatrice Abalasei ise Türkiye'ye yedinci kez geldiğini belirterek, "Üniversitemiz Türkiye'deki birçok üniversiteyle ortaklıklar kurmakta. Her gelişimde Türkiye'de konuksever ve mutlu insanlarla karşılaşıyorum. Türkiye'yi diğer ülkelerden Avrupa ülkelerinden farklı buluyorum. Türkiye benim için ilginç bir ülke. Sizin yemeklerinizi, kıyafetlerinizi, kültürünüzü seviyorum" ifadelerini kullandı.

Estonya Grup Lideri Haarya Sıllhots da ilk izlenimlerinin çok güzel olduğunu belirterek, Türklerin misafirperver olduğunu, Türk yemeklerini de çok beğendiklerini söyledi.

Avrupalı gençler, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından verilen yemeğin ardından Sorgun'dan ayrıldı.