ESKİŞEHİR (AA) - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Larsen, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir'e ilk kez resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. 

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Avustralya için özel bir zaman geçirdiklerini ifade eden Larsen, "Bu nedenle bu yıl Avusturalya-Türkiye Kültür Yılı olarak kutlandı. Bu çerçevede pek çok kültürel etkinlik yapıldı. Aynı zamanda G20 başlayacak. Bu toplantı da bizim için çok önemli. Kültür Festivali'nin yanı sıra dün Türkiye'de gerçekleştirilen son seçimler de bizi ilgilendirdi. Son seçimleri büyük bir merakla izledik. Avustralya ile Türkiye arasında ekonomi konusunda daha çok işbirliği yapılabilir" dedi.  

Tuna ise Larsen'i Eskişehir'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'de bir çok dost ülkenin büyükelçisini ağırladıklarını anlatan Tuna, "Avustralya ile Çanakkale'den sonra dostluğa dönüşen bir hukukumuz var. Bu ilişki güçlenerek devam ediyor. İlişkilerimizin, ekonomik, ticari ve kültürel anlamda daha da gelişmesi bizi mutlu eder" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tuna, valilik şeref defterini imzalayan Larsen'e seramikten yapılmış bir anı tabağı hediye etti.