ANKARA (AA) - Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Aydın Doğan ve kızı Hanzade Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 sanığın "Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet"ten yargılandığı "kağıt davasının" usulüne uygun açılmadığına karar verdi. 

Yargıtay Ceza Genel Kurulunda 23'e karşı 24 üyenin oyu ile alınan kararda, uyuşmazlık konusu olarak öncelikle sanıklar hakkında usulüne uygun açılmış bir kamu davası bulunup bulunmadığı irdelendi.

Kurulun 24 üyesi, "davanın usulüne uygun açılmadığı"na hükmetti.

Ceza Genel Kurulunun kararının yazımı tamamlandıktan sonra dosya yerel mahkemeye gönderilecek ve kamu davası düşecek. Davanın yeniden açılmasına gerek görülürse süreç sil baştan yeniden başlayacak.

-Davanın geçmişi 

Aydın Doğan, kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner, İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu hakkında, kağıt ve baskı malzemesi temin eden şirketlere haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle "Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet" suçundan İstanbul 7. Asliye Ceza mahkemesinde dava açılmıştı. 

Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın beraatine karar vermişti. 

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 7. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozmuştu. 

Yerel Mahkemenin kararında direnmesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gelmişti.