MUĞLA (AA) - Aylan Kurdi ve teknedeki 4 kişinin ölümüne ilişkin davada, Suriye uyruklu 2 sanığa "Göçmen kaçakçılığı yapmak" suçundan 4 yıl ikişer ay hapis cezası verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vuran minik cesediyle gündeme gelen Aylan Kurdi ve teknedeki 4 kişinin ölümüne ilişkin davada yargılanan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad, "göçmen kaçakçılığı" suçundan 4 yıl ikişer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Teknedekilerin yasa dışı geçişini organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan Suriyeli Alabash ve Alfrhad, Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesine zırhlı tutuklu nakil aracıyla getirildi.

Yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye giren sanıklar, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçunu işlemedikleri kanaatine vararak, Alabash ve Alfrhad'ın bu suçtan beraatine hükmetti.

Sanıklara "göçmen kaçakçılığı" suçundan beşer yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak ve diğer takdiri indirim maddelerini uygulayarak, Alabash ve Alfrhad'ın cezalarını 4 yıl ikişer aya indirdi.

Muhabir: Durmuş Genç