KAYSERİ (AA) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Hocalı'da soykırım yapanlar, bugün PKK terör örgütüne destek vererek buradaki insanımızın canını acıtan çalışmalar yürütüyor, bu yüzden bizim birlik olmamız lazım" dedi.

Paşayeva, Yeni Ufuklar Derneği tarafından Kayseri Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen "Tek Millet İki Devlet: Türkiye Azerbaycan İlişkileri Nerelye Gidiyor" konulu pragrama katıldı.

Paşayeva, burada yaptığı konuşmada, kendisini Kayseri'de misafir olarak görmediğini, kendisinin bu vatanın bir parçası olduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Paşayeva, "Ben Azerbaycan Milletvekiliyim ama ömrüm boyunca Allah'ın izniyle Türk milletinin vekilliğini yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Azeri Milletvekili, "Bu vatan hepimizin, bu vatanı asla böldürmeyiz. Bu vatan için Türkiye sınırları dışında yaşayan milyonlarca insan var. Buraya gelir canını verir ama vatanın bölünmesine asla izin vermez. Bu vatan her zaman çok güçlü olacak. Terör ve onun arkasında olanlarında inşallah kökünü kazıyacağız" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın 24 yıl önce Azerbaycan'ın Hocalı kentinde bir soykırım yaptığını belirten Paşayeva, şöyle devam etti:

"24 yıl önce Hocalı'da kardeşleriniz bu milletin evladı olmanın bedelini ödediler. Onların tek suçu Türk olmalarıydı, bunu bilmeniz gerekir. Acımasızca soykırıma sadece Türk oldukları için uğradılar. 24 yıl önce Hocalı'da karşlerimizi katledenler adelete hesap veremediler. Hocalı'da soykırım yapanlar, bugün PKK terör örgütüne destek vererek buradaki insanımızın canını acıtan çalışmalar yürütüyor, bu yüzden bizim birlik olmamız lazım. 'Sen ben' yok 'biz' varız. Sorunlarımısı birleşerek çözeriz."