Iğdır’da Azerbaycan’ın bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen programa, kurum müdürleri, dernek yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu, istiklal marşı ve Azerbaycan Ulusal marşının okunmasının ardından Iğdır Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliği Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar’ın açılış konuşmasını yapması ile devam etti.

Ziya Zakir Acar konuşmasında Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet, iki devlet olduğunu belirterek “Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz birdir” şeklinde konuştu.

Acar, “ Tarihimizde de çok benzeyen kesişen noktalar vardır. Ekim ayı bunların başında gelir. Ekim ayı, hem Türkiye için önemli hem Azerbaycan için önemli. 29 Ekim’de biz Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz, 18 Ekimde ise Azerbaycanlı kardeşlerimiz bağımsızlık günlerini kutluyor. Her iki ülkede geçtiğimiz yüzyılda çok sıkıntılar çekti, çok zahmetli günler geçirdi ama hamd olsun, bugün Türkiye Avrupa’nın, Azerbaycan ise Güney Kafkasya’nın parlayan yıldızıdır.Türkiye Azerbaycan ilişkileri dediğimizde aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü gelir, “ Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz kederi bizim kederimizdir.” Biz hep öyle bilmişizdir. Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri, gerçekten Azerbaycan’ın merhum Lideri Haydar Aliyev’in dediği gibi “ Bir Millet İki Devlet” gözüyle görülmüştür” dedi.

Program daha sonra plaket töreninin ardından son buldu.