ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki bir sokağa, Dağlık Karabağ'da Ermenilere karşı verdiği mücadeleyle tanınan İbad Hüseyinli'nin ismi verildi.

Düzenlenen törende konuşan Yeni Türkiye Strateji Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel, Türkiye ve Azerbaycan’ın tek millet iki devlet olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinde taviz vermediğini kaydeden Güzel, "Ona müteşekkiriz.  Türkiye’de politikacı veya aydın geçinen bir takım tipler, eğer bu konuda taviz veriyorsa biliniz ki Türk milleti her zaman Azerbaycan’daki Türk milletinin arkasındadır. Hiçbir zaman Ermenistan’ın menfaati için Azerbaycan'ın menfaatlerini haleldar etmeyiz" ifadesini kullandı. 

Kimseye kin duymadıklarını vurgulayan Güzel, "Bir milyondan fazla Türk'ü vahşice katlettiler. Tam tersine, soykırıma biz maruz kaldık. Şimdi onu da affetmeye hazırız. Bir tek şartla. Azerbaycan'ın haksız işgal ettikleri yüzde 20’lik toprağını iade edecekler. İşgalden vazgeçecekler, ondan sonra 2 milyon Ermeni’yi biz doyururuz zaten. Mutlaka Karabağ'daki işgal sona erecektir. Ondan sonra biz aradaki münasebetleri düzeltmeye hazırız. O olmadan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

-"Savaşmak her Türk'ün, her gencin milletine borcudur''

Sokağa ismi verilen Azerbaycan'ın milli kahramanı İbad Hüseyinli ise Gölbaşı Belediyesine teşekkür ederek, "Savaşmak her bir Türk'ün, her bir gencin milletine borcudur" dedi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Askeri Ataşesi İlyas İbrahimov da Hüseyinli'nin Ermenilere karşı verdiği mücadeleye dikkati çekerek, "Bu kahramanlıktan dolayı Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından 'Azerbaycan Bayrağı' madalyasıyla onurlandırılmıştır. Bu bir örnektir. Bir gün inşallah İbad gibi kahramanlar sayesinde Dağlık Karabağ özgürlüğünü kazanır" diye konuştu. 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da belediyeciliğin sadece asfalt ve kanalizasyon yapmaktan ibaret olmadığını, sosyal faaliyet alanı da bulunduğunu kaydederek, ''Halkımızın bilinçlendirilmesi, değerlerini daha iyi öğrenmesi için de bazı faaliyetler yapmamız gerekiyor. Bizler de bu değerlerden birisi olan İbad Hüseyinli'nin ismini burada, Gölbaşı ilçesi Hacı Hasan Mahallesi'nde bu sokağa verdik" dedi.