Babaeski Ortaokulu’nda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı, Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında dereceye giren ilk üç öğrenciye ödül verildi.

Babaeski Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen törende, 485.0789 puan ile 1’inci olan ve Kırklareli Fen Lisesini kazanan 8/B sınıfı öğrencisi Dila İlayda Aydıner, 452.8121 puan ile 2’inci olan ve Babaeski Şehit Ersan Yenice Anadolu Lisesini kazanan 8/B sınıfı öğrencisi Özlem Kaya ve 451.1093 puan ile 3’üncü olan ve Babaeski Şehit Ersan Yenice Anadolu Lisesini kazanan 8/A sınıfı öğrencisi Hasancan Duran, Okul Müdürü Dilek Çalımlı tarafından ödüllendirildi. 485.0789 puan ile 1’inci olan ve Kırklareli Fen Lisesini kazanan 8/B sınıfı öğrencisi Dila İlayda Aydıner’e, başarısından dolayı hediyesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat taktim etti.

Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Dila İlayda Aydıner, “Eğer başarılı olmak istiyorsanız öncelikle kendinize güvenmeniz ve inanmanız gerekmektedir. Ortaokula başlarken sınavı düşünüp ve not ortalamasının etkili olduğunu da bilerek bu okulda çok çalışmam gerektiği düşüncesiyle son 3 yılımın notlarını yüksek almayı hedefledim. Son sene gelip de sıkışmamak adına sınavı 3 yıla bölerek, çok düzenli çalıştım. Bu süreç içinde planlı ve düzenli olmanın çalışmamda çok etkili olduğunu gördüm. 8. Sınıfta dersler ve okulda açılan kurslar ile birlikte sınava hazırlandım. Bu zorlu sınavda ailemin ve öğretmenlerimin desteği de benim için çok önemliydi. Bana inandılar ve güvendiler. Ben de elimden geleni yaptım ve başardım. Sonuç tam da istediğim gibi oldu. Bundan sonraki öğrenim hayatımda da büyük sabır ve emekle başarıya ulaşmaya devam edeceğime inanıyorum. Tüm arkadaşlarıma da başarının emek vermeden, çalışmadan elde edilemeyeceğini hatırlatarak yeni eğitim öğretim hayatlarında başarılı olmalarını dilerim” dedi.

Okul Müdürü Dilek Çalımlı ise, Babaeski Ortaokulu’ndan 83 öğrencinin TEOG sonuçlarına göre çeşitli okullara yerleştiğini belirterek, “Bizler her zaman öğrencilerimize, en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalışıyoruz. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmek hedefimiz. Esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olabilirsek, ne mutlu bize. Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yükselmesi için çalışın, sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğimizin semeresi olmak anne babaların ve bizim hedefimizdir. Unutmayalım ki; eğitim davası, insan olma, millet olma davasıdır” açıklamasını yaptı.

Diğer dereceye giren Öğrencilerin hediyelerinin ise Babaeski Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından alındığını aktarıldı.