ANKARA (AA) - Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, iftira ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Canpolat, Osmanlı Ocaklarına yapılan saldırı ve iftiraları endişeyle izlediklerini, Bahçeli'nin aslında kendi değerlerine hakaret ve iftira ettiğini ileri sürdü.

Canpolat, "Sorarlar size var mı bir delilin? Yoksa Sayın Bahçeli, kendisine karşı oluşan tepkiyi ve buna bağlı olarak hızlanan kopmaları engellemek için mi, böyle bir iftiraya yeltendi" ifadesini kullandı.

Osmanlı Ocaklarının, Osmanlı medeniyetinin, mirasının, kültürünün özü olduğunu savunan Canpolat, kimsenin kendilerini ülkücü, Kürt, Türk, Alevi, sosyal demokrat, sağ görüşlü ve gayrimüslimlerle karşı karşıya getiremeyeceğini söyledi.

Canpolat, şöyle konuştu:

"Hangi ülkede terör saldırılarından ötürü, terör örgütü değil de, devletin seçilmiş Cumhurbaşkanını ve iktidarı suçlayan bir muhalefet vardır? Hangi ülkede kan döken, terörizme açıktan destek verebilen bir medya vardır? Dünyada, terörle mücadele eden devletin taşlandığı, teröristlerin aklandığı kaç ülke vardır? Osmanlı topraklarında, Osmanlı medeniyetinin miras varislerine iftira atarak, vatan ve milletini sevenleri 'Bizans güruhuna' benzeten kaç milliyetçi vardır? Vakit mezhep, meşrep, etnik kimlik siyaseti ile ayrışma değil, bir olma, beraber olma, birbirimize kardeş olma vaktidir."