KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, ilçe av komisyonu toplantısı Kaymakam Harun Ersin Polat başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlıktaki toplantıda konuşan Polat, ilçe av komisyonu olarak 2016- 2017 genel durumunu değerlendirdiklerini söyledi.

Avcıların il ve ilçe genelinde av hayvanı türlerinin biyolojileri ve popülasyon durumunu dikkate alarak avlanmaları gerektiğini belirten Polat, avcıların kurallara uyması gerektiğini ve yaban hayatına özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Orman ve Su İşleri Müdürü Neslihan Akdemir de 21 Şubat'ta bu sezonun tüm alanlarının kapanacağını bildirerek, şöyle konuştu:

"Genel anlamda bu yeni av sezonunda 2016-2017 yılında yeni bir uygulama olarak kotalı avlak sistemine geçtik. Kontrollü avcılık yaptırmak avlama gelirlerini herkese paylaştırmaktır. Amacımız, avcı dernekleri, köy tüzel kişilere kontrollü avcılığı benimsetmek. Avcılarımız Bahşılı’da 3 avlak yerlerinde av yapılabilecek. Aslında kontrollü avcılık çok önemli. Yasak avda eğer araçla yakalanırsa, tüfeklerde takoz bulunmazsa, silahlara el konuyor, gerekirse yasak avın yakalandığı araçlara da el konuyor."