Milli Savunma Bakanı Işık, bedelli askerlikle ilgili açıklamada bulundu. Işık, "Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok" dedi.
CNN TÜRK’te sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rakka, Musul Operasyonları, sınır güvenliği ve milli savunma sanayi gibi önemli konulara dair bilgiler verdi. Bakan Işık, bedelli askerlik konusunda merak edilen soruyu da yanıtladı.
Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmaları olup olmadığı şeklindeki soru üzerine Milli Savunma Bakanı Işık, “Şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok. Hele hele terörle çok yoğun mücadele edildiği, sınır ötesinde harekatın yapıldığı bir dönemde bedelli askerliği gündeme getirmeye ilişkin bir çalışmamız yok” dedi.
Sosyal medayada bedelli isteyenlerle istemeyenlerin tartışmasını kendisinin de izlediğini belirten Fikri Işık, “Sosyal medya önemli. Oradaki insanların dile getirdikleri görüşü dikkate almak gerekiyor, dikkate alıyoruz. Ama karar almadaki tek mekanizma sosyal medya dersek bu da büyük bir abartı olur” diye konuştu.