Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de yıllardır ihmal edilen mesleki eğitimin yapılan yatırımlarla yeniden parlayacağını söyledi.

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yapımı tamamlanan Arifiye Meslek Yüksekokulu’nun açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu anlattı. Son 12 yıldır Türkiye’de sessiz bir devrimin yaşandığını belirten Bakan İslam, “Bütün alanlarda çağ atladık. Türkiye’de eğitim alanında fevkalade gelişmeler yaşanıyor. Hem orta öğretimde hem de yükseköğretimde dünyanın önünde yer alan gelişmelerimiz var” dedi.

Türkiye’de uzun yıllar ihmal edilen mesleki eğitim probleminde ciddi adımlar attıklarını belirten İslam, “Bundan sonra mesleki eğitim tekrar Türkiye’nin yeniden parlayan yıldızı olacak. O bakımdan meslek yüksek okullarının açılması akademik manalarda çok önemli” diye konuştu.

Okulun yapımında emeği geçenlere plaket verilmesi ve açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona eren programın devamında okulu gezen Bakan İslam, okul müdürünün ders verme teklifini ders verdiği zamanlarda yaşadığı bir anı ile reddetti. Derse zamanında girdiğini ancak çıkmadığını belirten İslam, teneffüsün kaynadığı için öğrencilerin kendisine sinir olduğunu söyledi.