Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanlığı’nın Yıldıztepe Mahallesi’nde düzenlenen Göztepe, Gültepe, Yenikent ve Yılldıztepe Mahalle Temsilcilikleri açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Kılıç, Türkiye’de çok büyük işler başardıklarını ve başaracaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü anımsatan Bakan Kılıç, “Fazla söze hiç gerek yok. O yüzden biz diyoruz ya laf değil iş üretmenin önemli olduğunu. Bizler sizlerle birlikte Türkiye’de Eskişehir’de çok büyük işler başardık bugüne kadar. Bundan sonra da çok büyük işler başaracağımıza da inanıyorum. Sizlerden aldığımız milli iradeyi temsil görevini de hiçbir şart altında ezdirmeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” dedi.

Türkiye’de 20 gün içerisinde genel başkan, hükümet ve cumhurbaşkanı değişimleri olduğunu ve sakin bir şekilde işlemeye devam ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

“Türkiye’de hükümet değişimleri, başbakan değişimleri, cumhurbaşkanlığı değişimleri sancılı olurdu ama AK Parti’nin önderliğinde demokrasinin geldiği noktayı Ağustos ayında gördük. 20 gün içerisinde genel başkan, hükümet ve cumhurbaşkanı değişimi oldu ve Türkiye’de her şey gayet sakin bir şekilde işlemeye devam etti. Olağanüstü hiçbir durum yaşanmadı. 2001’de kurulan partimizin 12 yıllık iktidarlığı üzerinde burada bir mahalle temsilciliği açıyoruz ve kalabalığı sizler görüyorsunuz. Bizim birlikteliğimiz ve beraberliğimiz öyle küçük olaylarla, basit işlerle etkilenebilecek, yok edilebilecek kadar zayıf değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin beraberliği daim olacaktır, biz bundan eminiz. Gençliğimizin birliği ve beraberliği, ülkemizi kuvvetli yarınlara taşıyacaktır.”

Törenin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Kılıç, partisinin ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen programın ardından Bakan Kılıç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kampüsü içinde yer alan kız yurdunu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin sonrasında yurttan ayrılan Bakan Kılıç, Eskişehir Tren Garı’ndan 19.30’da hareket eden hızlı trenle Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.