ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğraflardan oluşan seçki hakkında bilgi alan Sarı, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğrafları inceledi.

Fotoğrafları bir süre değerlendiren Sarı, haber kategorisinde Fırat Yurdakul'un "Şah Fırat Operasyonu" ve "Çatışmadan kaçan Suriyeliler", Mohammet Badra'nın "Suriye'deki iç savaş", IssamRimawi'nin "İsrail'de gözaltıya direnen aile", Özge Elif Kızıl'ın "Yunanistan'daki sığınmacılar" fotoğraflarına oy verdi. 

Bakan Sarı, "Yaşam" kategorisinde, Oktay Bayar'ın "Kadınlar günü", Orhan Akkanat'ın "Düden Gülü'nün zarif misafirleri", Gökhan Balcı'nın "Selimiye'de bayram namazı", İsa Terli'nin "3. Köprü'de sona doğru", Ayhan Mehmet'in "Yunanistan'daki sığınmacıların bekleyişi" fotoğrafları ile "Spor" kategorisinde Emrah Yorulmaz'ın "Çadır kampta futbol" ve Emin Mengüarslan'ın "Askeri lise öğrencileri kampı" fotoğraflarını seçti.

AA'nın çalışmalarını başarılı bulduklarını anlatan Bakan Sarı, "Fotoğrafların her biri birbirinden güzel, seçmek gerçekten çok zor ama duygusal anlamda 'Beni en çok etkileyenler hangisidir' diye seçtim. Profesyonel anlamda açısı, ışığı onlara bakmadım" diye konuştu.

En çok mültecilerin yer aldığı fotoğraf karelerini beğendiğini ifade eden Bakan Sarı, AA'nın fotoğraflarının kamuoyunda etki oluşturma açısından çok önemli olduğunu vurguladı. 

Sarı, şöyle devam etti:

"Sahada çalışırken Suriyeli mültecilerle ilgili çok soru geliyordu. 'İnsanlık görevimizi yerine getiriyoruz' diyorduk ama bir fotoğraf gündeme gelene kadar söylediklerimizin ne manaya geldiği çok anlaşılmıyordu. Türkiye, 3-4 seneden beri Suriyeli mültecilerle ilgili üzerine düşeni fazlasıyla yapıyordu ama o bir fotoğraf, tüm dünyanın gündemine oturdu. O zaman bütün her şey değişmeye başladı. Maalesef işin acı tarafı, görselliğin bu kadar ön plana çıkması ama sizin bu şekilde de insanları bilinçlendiriyor olmanız, işin başka tarafı diye düşünüyorum. Gerçekten yaptığınız iş, çok zor. Hele hele o ortamlarla birebir yaşamak da çok zordur diye düşünüyorum. Emeğiniz için teşekkür ediyorum."

Bakan Sarı, "Yaşam" kategorisinde de Orhan Akkanat'ın "Düden Gülü'nün zarif misafirleri" başlıklı fotoğrafındaki flamingoyu çok etkileyici bulduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Biraz olumlu fotoğraflarla kendimizi motive etmemiz lazım diye düşünüyorum. Dünyanın tabii ki çirkin bir tarafı var ama çok güzel tarafı da var. O güzel tarafı da karamsarlık havasından çıkarak normal yaşamın içerisine sokmamız lazım."