Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, iş kazalarının kader olmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Her ne iş yaparsak yapalım, insanların rahatını, huzurunu ve can güvenliğini sağlayacak çalışma ortamları oluşturmak durumundayız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, maden kazalarında hayatlarını kaybeden şehit maden işçilerinin anısına İzmir’in Kınık ilçesine yaptırılan Memur-Sen Maden Şehitleri Parkı’nın açılış törenine katıldı. Etyemez, törende yaptığı konuşmada, iş kazalarının kader olmaması gerektiğinin altını çizerek, iş güvenliğinin önemine dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "Bir emeğin bir alın terinin sonucunda vefat eden maden şehitlerimizin anısı burada bizimle olacak. Elbette iş kazalarının kaderimiz olmasını kabul edemeyiz. Her ne iş yaparsak yapalım yaptığımız işte işveren olarak da çalışan olarak da yöneticiler olarak da insanların rahatını, huzurunu ve can güvenliğini sağlayacak çalışma ortamları oluşturmak durumundayız. Bu bağlamda hem hükümet nezdinde hem bakanlık nezdinde kazalar sonrası bir takım çalışmalar gerçekleştirip torba yasayla mağduriyetleri gidermeye çalıştık, ailelerin acılarını bir parça paylamak istedik. İş sağlığı ve güvenliği hususlarında tedbirlerimizi bundan sonraki çalışmalarımızda da arttırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahim Şenocak ise, maden kazalarında hayatlarını kaybeden işçilerin anısını Kınık’ta yaşatmak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Şenocak, "Memur-Sen olarak sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde öteden beri benzer projelere duyarlı davranıyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Buradan bir kez daha yaşanan elim maden kazalarında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesi kesilerek parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine ayrıca, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri ve Kınıklı vatandaşlar katıldı.