KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere başarı dileğinde bulundu. 

Bakan Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, geleceğin teminatı öğrencilerin üniversiteye giriş için ilk adımı atacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin girecekleri sınavla geleceklerini kendilerinin belirleyeceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız yani sizler ve aileleriniz için çok önemli bir sınav. Eğitim hayatınızın en önemli dönemi ve tamamlayıcısı olacak olan üniversiteye ilk adımı atmak için vereceğiniz bu ilk sınavın heyecanını sizlerle birlikte ben de paylaşıyorum. Çocuklarımız, öğrencilerimiz yani sizler bizim geleceğimizsiniz. Çünkü hayattaki en büyük yatırım sizlersiniz. Artık sizler bu sınavla geleceğinizi kendi yetenekleriniz, becerileriniz doğrultusunda yine kendiniz belirleyeceksiniz. Üniversiteyle birlikte eğitiminizin kalitesini yükseltecek, yarınlara daha güvenle bakacaksınız"

Daha güçlü, daha saygın, daha çok kalkınmış bir Türkiye için geleceğe umutla bakan gençlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Yıldız, "Sizlerin okul sıralarında göstereceğiniz başarılar Türkiye’nin gelecekteki başarısı olacaktır. Çünkü bizleri daha aydınlık, daha güzel yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Bu vesileyle YGS sınavına girecek olan çocuklarımıza, gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.