İSTANBUL (AA) - Bakırköy Belediyesi tarafından Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucularından dağcı İskender Iğdır'ın anısına yapılan "İskender Iğdır Parkı", yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. 

Osmaniye Mahallesi'ndeki parkın açılışında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2000 yılında elim bir kazada hayatını kaybeden AKUT üyesi Bakırköylü Iğdır'ın biyografisini okudu. 

Kerimoğlu, Marmara Depremi'nde binlerce yurttaşın hayatını kurtaran İskender Iğdır'ın adını yaşatmak amacıyla parkın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün burada yaklaşık 6 dönümlük bir arazide çocuk oyun, spor alanları ve etüt merkeziyle birlikte parkı açıyoruz. Bu parkımızın Bakırköy halkına ve İstanbullulara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Etüt merkezi ve kütüphaneyle Osmaniye'deki çocuklarımızın derslerinden arta kalan zamanlarında boş vakitlerini değerlendirme amacıyla rehber öğretmen eşliğinde derslerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Ben ümit ediyorum ki rahmetli İskender Iğdır'ın manevi mirasına yakışır bir hizmet olacaktır. Iğdır'ın annesi ve ablalarıyla tanışma şerefine nail oldum. Aramızdan erken ayrıldı, bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, toprağı bol olsun mekanı cennet olsun."

Açılış konuşmaların ardından Iğdır'ın annesi Güler Iğdır, Kerimoğlu ve AKUT üyeleri tarafından kurdele kesimiyle parkın açılışı gerçekleşti.

5 bin 333 metrekare alan üzerinde kurulu olan parkta çocuk oyun alanları, spor parkurları, etüt merkezi, yel değirmeni ve kafeterya bulunuyor.

- İskender Iğdır kimdir?

AKUT kurucuları arasında yer alan Iğdır, 1999 Marmara Depremi'nde çok sayıda insanın hayatını kurtarmış, 2000 yılında ise Ağrı Dağı'nın  tehlikeli noktalarından biri olan 4.900 rakımlı Cehennem Deresi'nde uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybetmişti.