KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Tomarza ilçesinde, balık tutmak için 3 gün önce evinden ayrılan ve kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki Yunus Emre İzgi'yi arama çalışmaları sürüyor. 

Jandarma Arama Kurtarma Ekipleri, jandarma köpek timi, AKUT, AFAD ve Adıyaman Su Altı Dalgıç Polis ekipleri, İzgi'nin ayakkabı ve giysilerinin bulunduğu Zamantı Irmağı'nda arama çalışmalarını sürdürüyor. Aramalar sırasında, nehirdeki su seviyesini düşürmek için Pınarbaşı ilçesindeki Bahçecik Barajı'nın su kapakları kapatıldı. 

İzgi'nin ailesi de arama çalışmalarını endişeli şekilde takip ediyor.

Baba Yaşar İzgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun pazar günü öğle vakti arkadaşıyla beraber evden ayrıldığını söyledi. Oğlunun hafif zihinsel engelli olduğunu belirten Baba İzgi, şöyle konuştu:

"Annesi 5 yaşındayken hayatını kaybetti. Babaannesi büyüttü. İki çocuğumun küçüğüydü. Akşam eve gelmeyince jandarmaya haber verdik ama kendisini bulmadık. Sadece sabah nehrin kenarında eşyalarına ulaştık. Kendisi sudan çok korkardı. Hayatı boyunca tek başına nehrin kenarına yaklaşmazdı. Evden balık tutmaya diye gitmişti. Hayatı boyunca hiç balık tutmadı. İlk kez balık tutmaya gitti onda da geri dönmedi. Bulunması için dua edip bekliyoruz."

İlçeye bağlı Melikviran Mahallesi'nde ikamet eden İzgi, pazar günü balık tutmak için Zamantı Irmağı'na gitmiş, eve dönmemesi üzerine ailesi durumu jandarmaya bildirmiş ve arama çalışması başlatılmıştı.