Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapılan sundurmaların yıkılacağı ve su ürünleri kooperatifinin kapatılacağı haberi balıkçıların tepkisine neden oldu. Balıkçı esnafı "Su ürünleri kooperatifinin kapatılması demek binlerce kişinin ekmeksiz kalması demek. Ekmeğimiz için gereken ne ise yaparız" dediler.

Ereğli Bozahane mevkisinde ruhsatsız oldukları gerekçesiyle kapatılan ve daha önce yapılan sundurmaların yıkılması kararı ile birlikte su ürünleri kooperatifinin de fesh edileceğini öğrenen balık tezgahı sahipleri, alınan karara tepki gösterdi. Balık tezgahları önünde toplanarak kararın yanlış olduğunu iddia eden balıkçılar su ürünleri kooperatifinin kapatılmasının binlerce kişinin işsiz kalacağı anlamına geldiğini söyledi. Kendilerine sundurmaların yapılmasına izin verildiğini ve her tezgah sahibinin 10 ar bin lira masraf yaptıklarını kaydeden balıkçılar, kararın uygulanması halinde tezgahları benzin dökerek yakacaklarını kaydetti. Balıkçılar alınan bu kararlarda Bölge Milletvekili Ercan Candan’ın kendilerine sahip çıktığını söylediler.

Balıkçı Yusuf Baykan, balık yemek için gelen vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmemesi için sundurmaların yapılmasına il tarım ve belediye tarafından izin verildiğini, kendilerinin ekmek parası için çalıştıklarını ve ekmekleri için de her şeyi yapacaklarını söyledi. Baykan konuşmasında, "Burayı kapatacak olan kişi en az bin kişiyi karşısına alacak" dedi. Balıkçılardan Birol Samet, burada en az 400 kişinin ekmek yediğini belirterek "Burası birilerine peşkeş çekilmeye çalışılıyor. Biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Su Ürünleri Kooperatifi ikinci başkanı Murat Toprak da kooperatifin fesh edilmesi durumunda büyük tekneye sahip olan 20 iş veren ile en az 300 kişinin işsiz kalacağını söyledi.

Su ürünleri kooperatifinde bekçi olarak çalışan İrfan Özyağmur, kooperatif tarafından işsiz ve aç gezerken işe alındığını söylerken "Onlar sayesinde para kazanıp evime ekmek götürüyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Tezgah önünde toplanan tezgah sahipleri kararın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda beklemeye başladı.