Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılara yönelik Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde eş zamanlı çapraz denetimler gerçekleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı su ürünleri stoklarını korumak ve sürdürülebilir avcılığı sağlamak amacı ile bazı Karadeniz illerinde denetçi personelin katılımı ile oluşturulan ekiplerle eş zamanlı ve çapraz toplu denetimler yaptı. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan denetimlerde Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik eş zamanlı denetimler yapıldı. Denetimlere Ankara, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin il müdürlüklerinden 36 denetçi personel katıldı.

Denetimler balıkçı barınakları, balıkçı gemileri, yol güzergahları, balık halleri, işleme tesisleri, soğuk hava depoları ve perakende satış yerlerinde uygulandı. Denetimlerde boy ve zaman yasakları yanı sıra, seyir defteri, gemi-şahıs ruhsatları, nakil ve izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğu da kontrol edildi. Denetimler sırasında komisyoncular, balıkçılar ve balıkçı esnafı mevzuat ve denetimler konusunda bilgilendirilirken denetimlere Emniyet Güçleri de destek verdi.

5 İLDE 22 BİN 241 TL CEZA UYGULANDI

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin İllerinde toplam 204 noktada yapılan denetimlerde 25 adet idari para cezası uygulanarak bin 920 kg istavrit balığına, 34 kilo lüfer balığına 1 adet kalkan balığına el koyularak toplam 22 bin 241 TL idari para cezası uygulandı.

"ASKERİ AVLANMA BOYU DİKKATE ALINMALI"

Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, denetimler sonucunda Ordu’da 41 noktada denetim yapıldığını söyledi. Denetimlerin sonuçları hakkında bilgiler veren Yılmaz, "Asgari avlanma boyunun altında balık sattığı belirlenen 3 kişi ve iş yerine toplam 2 bin 877 TL ve asgari avlanma boyunun altında balık naklettiği tespit edilen 2 adet nakil aracına toplam bin 918 TL para cezası verildi. Toplam verilen 4 bin 795 TL para cezası ile birlikte bin 34 kilo balığı el konulmuştur" dedi.