Balıkesir Posta Gazetesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un danışmanlarını protesto ederek sayfasını kararttı.

Balıkesir’de yayın yapan Balıkesir Posta Gazetesi, bugün siyah bir sayfa ile okuyucularına ulaştı. Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Namlı, son iki gün içinde yapılan haberlerin ardından böyle bir uygulamaya gittiklerini söyledi. Namlı, "Biz yayın politikamız gereği yanlışları sert bir dille yayınlıyoruz. Geçtiğimiz gün attığımız manşette, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Sakarya Mahallesi’nde bir ziyarette bulunmuştu, Büyükşehir basın birimi de bunu ’Halkla bütünleşme’ olarak servis etti. Gönderilen fotoğraflarda biz gördük ki; Edip Uğur’un yanında olan belli, parti yöneticileri yer alıyor. Haberin servis edildiği şekilde vatandaşlar bulunmuyordu. Biz de yapıcı bir eleştiri yaparak bunun yanlış olduğunu söyledik. Başkan Uğur’un çevresini saran belli isimlerin, danışmanların Edip Uğur’un yanından çekilmesi, halkla bütünleşmesi gerektiğini tavsiye ettik. Daha önceki eleştirilerimizde direkt olarak Başkan Uğur’u eleştirdiğimizde bize hiç bir tepki gelmedi. İşin içine danışmanlar girince, onları eleştirdiğimiz zaman, ekibini eleştirdiğimizde büyük tepki gösterdiler. Sosyal medyada paylaştığımız gazetemizin nüshası bir buçuk saatte şikayetlerle komple kaldırıldı. Sosyal medya sitesi de sayfamızla ilgili yoğun bir şikayet olduğu gerekçesi ile kaldırıldığını söyledi. Buna tepki olarak siyah bir manşet ile çıktık. Vermek istediğimiz mesaj şu. Başkan Uğur’un danışman kadrosuna bir eleştiri bu sayfamız. Dünkü manşetimizde eleştiri danışmanlara, parti yöneticilerine geldiği için otomatik olarak koruma durumuna geçtiler. Ahmet Edip Uğur’un danışman kadrosunu gözden geçirmesi için siyah bir manşet ile çıktık" dedi.

Başkan Uğur’a ulaşmanın zor olduğunu kaydeden Namlı, "Edip Uğur’a danışman tabakası yüzünden ulaşılamıyor. Vatandaşlar ve basın ile Başkan Uğur’un arasında adeta bir zar var. O danışman kadrosu Başkan Uğur’un üzerinden kalktığı zaman Edip Uğur vatandaşla yüz yüze gelebilecek, iç içe girebilecek. Başkan Uğur’u değil de, yanındaki kişileri eleştirdiğimiz için şikayet mekanizmasını çalıştırdılar. Biz yönetim olarak bir karar aldık ve gazetemizi sosyal medyada yayınlamayacağız. Bu kişilerin eleştiriye tahammülleri yok" şeklinde konuştu.