Balkan Araştırmaları Derneği Merkezi’nin (BAMER) hizmet binası törenle açıldı.

BAMER’in yeni hizmet binasının açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. BAMER Başkanı Enes İdriz, “Bizler Balkanlar’dan gelen öğrenciler olarak Bursa’da böyle bir dernek kurduk. Dergi yayınladık, sesimizi duyurmaya çalıştık. Bizim bu sesimize kulak vererek destek olan, başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bizi sizler büyüttünüz. Ne olur desteğinizi ve dualarınızı bizden esirgemeyin” dedi.

Osmangazi Belediyesi tarafından tahsis edilen ve Kanberler Parkı içerisinde yer alan dernek merkezinin açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez ise, “Bizler Osmangazi Belediyesi olarak Balkanlar’daki ilişkilerde öncü bir belediyeyiz. Kardeş belediyelerimizle birlikte Kosova’da, Makedonya’da, Bosna Hersek’te, Yunanistan’da, Bulgaristan’da ve Arnavutluk’ta birçok proje hayata geçirdik. Bu bağlamda Balkanlar’da birçok yatırıma ve organizasyona imza atıyor ve atmaya da devam ediyoruz” dedi.

Balkan Araştırmaları Merkezi’nin Panorama Bursa 1326 Müzesi’nin komşusu olacağını söyleyen Erdönmez, “Geçtiğimiz dönemlerde Bursa’mıza kazandırdığımız bu tarihi Kamberler Parkı’nın içinde iş adamlarımızın öncülüğünde Balkan Araştırmaları Merkezi’ne tahsis ettik. Bu arkadaşlarımızın ve hocalarımızın liderliğinde burada çok güzel çalışmalara imza atılacağının bilincindeyiz. Kendilerini desteklemeye devam ediyoruz. Başkanımızın çok önemsediği ve yakın zamanda temelini atacağımızı Panorama Bursa 1326 müzemiz var. Bu müzemiz bu merkezimizin hemen yanı başında inşa edilecek. Bu müzenin yanındaki bu merkezle birlikte Bursa tarihi ve Balkanlar’la ilgili yapacağımız hayırlı çalışmalar, kentimize ve Balkanlar’a hizmet edecektir” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, “Balkanlar asla sırtımızı dönüp gideceğimiz bir yer değil. Balkanlar bizim medeniyet coğrafyamız. Orada var olmak durumundayız. Oradaki insanları kucaklamak durumundayız. Buraya gelen öğrencilerin de gerekirse kucaklamak, gerekirse hasta olduklarında başlarında beklemek durumundayız. Bu insanlar bizim insanlarımız. Bu inşalar, orada bizim medeniyetimizin birer fedakâr bekçisidir. Bu yapılan faaliyetleri hiç kimsenin küçümsememesi gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Balkan Araştırmaları Derneği Merkezi (BAMER) Bursa il Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın yaptırdığı duanın ardından kurdele kesilerek açıldı.