Balkan ülkelerinden gelen dağcılar Bursa’da kardeşlik köprüsü kurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ’Balkan Dağcıları Buluşması’ Merinos Gölpark tesislerinde yapıldı. Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Karadağ, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve Türkiye’nin farklı vilayetlerinden gelen 31 kişilik ekip, dağcılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya 70’in üzerinde Bursalı dağcı katıldı.

Balkan koordinatörü Kazım Topoya’nın tercümanlık yaptığı geceye Macit Tunalı esprileriyle renk kattı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, büyükşehirin dağcılığa verdiği önemin devam edeceğini, dağcılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Emir Cemal Beşkardeş ise, Türkiye ve Balkanlar arasındaki münasebetleri artırmak için yapılan çalışmaları desteklemekten mutlu olduklarını belirtti.

Bursa Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Nazif Makas, organizasyonun bütün yükünü üstlenen, hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Gecenin ardından Nokta Dağcılık ile Şar Dağı Dağcılık Kulübü arasında kardeşlik protokolu imzalandı.