ESKİŞEHİR (AA) - Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, "Başta ülkemiz olmak üzere nerede bir balkan Türkü varsa mutlaka onlara ulaşacağız ve elimizden gelen desteği yapacağız" dedi.

Hacıoğlu, kent merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Eskişehir ve çevresinde yaşayan Balkan Türklerinin dertlerini dinlemek, çözüm bulmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Toplantıda Eskişehir'deki Balkan Türklerinin beklentileri ve Balkan ülkelerindeki Türklerin sorunları, sağlanacak katkı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Hacıoğlu, "Başta ülkemiz olmak üzere nerede bir balkan Türkü varsa mutlaka onlara ulaşacağız ve elimizden gelen desteği yapacağız" diye konuştu.

Eskişehir'de gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Valimiz ve belediye başkanlarımız ile Balkan ülkelerinde müşterek projeler gerçekleştirme konusunda fikir birliği oluştuğunu görmek tüm camiamız için çok kıymetlidir. Bu destek doğrultusunda sorumluluğumuz bir kat daha artmış olup, Konfederasyonumuzun daha etkin çalışarak ülkemize ve Balkanlara daha faydalı olacağına inancımız tamdır."

Hacıoğlu, Balkan Türklerine 19 Mayıs 2015'de Samsun'da buluşma çağrısı yaptı.

   Toplantıda federasyon başkanlarına plaket takdim edildi.