Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşları birlik ve beraberliğe çağırdı. Balkanlıoğlu, “Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebilirsek, doğulusu, batılısı, Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi kenetlenebilirsek, dünyanın en büyük süper güçleri dahil olsa bizimle baş edemez” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Türkiye’nin 91 yıllık Cumhuriyet serüveninde belirli bir olgunluğa kavuştuğunu, bu nedenle hızla medeni milletler arasında yerini almaya başladığını ifade etti. Her kesimden insanın yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti topraklarında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’dan Ordu Valiliği görevine geldiğini anımsatarak şu açıklamayı yaptı:

“Ben, Ordu’ya gelmeden önce büyük zaferin kazanıldığı Afyonkarahisar Valisi idim. Kocatepe, Dumlupınar zaferlerin kazanıldığı yerdir, Afyonkarahisar. Atatürk, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri’ emrini orada vermiştir. Oradaki şehitliklere baktığımız zaman 16 yaşında, 17 yaşında gencecik bedenler Şırnaklı, Hakkarili, Vanlı, Edirneli, Selanikli, Şamlı, Ordulu, Giresunlu şehitlerden oluştuğunu görürüz. Memleketin doğusundan, batısından gencecik evlatlarımız orada koyun koyuna ebedi huzuru bulmuşlar. Memleket için canlarını birlikte feda etmişler. O şehitlerin bize söylediği çok şey var. Eğer biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebilirsek, doğulusu, batılısı, kürdü, türkü, alevisi, sünnisi kenetlenebilirsek, dünyanın en büyük süper güçleri dahil olsa bizimle baş edemez ve bölgemizde dünyanın en güçlü aktörü olarak devam ederiz. Ülkemizde barış, huzur ve istikrar getiririz. Ama ne zaman fitne, fesat çıkar, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edemezsek, o zaman da şu üzerinde bulunduğumuz cennet vatan bile sıkıntıya düşer.”