Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneğinin, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatsa Kaymakamlığının işbirliğinde hazırladığı “Bana Bir Tutam Sevgi Gönder Projesi”nin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

Fatsa Kaymakamlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Yapıcı, “FAYSİD, Kaymakamlığımızın bir projesi olarak iki yıl önce başlamış, ardından Halit Bey’in öncülüğünde dernekleşmiştir. Arkadaşlarımız güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar kapsamında bir proje yaparak hayata geçiriyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Dernek Başkanı Halit Kovancı, “İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığının 2017- ikinci dönem proje çağrısına ‘Bana Bir Tutam Sevgi Gönder Projesi’ni yazarak, hibe desteği almaya hak kazandık. Projemizin toplam bütçesi 71 bin 540 TL’dir” diye konuştu.

Projeyi yazan ve koordinatörlüğünü üstlenen Cemal Şahin ise, “Projemiz Fatsa ilçesinde okuyan yaklaşık 100 yetim öğrencimizi kapsamaktadır. Bizler ‘Bana Bir Tutam Sevgi Gönder Projesi’ ile hedef kitlemizde bulunan bu 100 yetim öğrencimize yönelik şu faaliyetleri yürüteceğiz. Öğrencilerin Teknoloji Bağımlılığı konusunda eğitilmesi, 230 Öğrenci ve aileleri ile yemek organizasyonu, 20 gencimizle şiir dinletisi hazırlanması. 100 öğrencimizin ulusal bir spor müsabakasına götürülmesi. 100 gencimiz ve 8 öğretmenimizin Bursa-Çanakkale - İstanbul gezisine götürülmesi. 100 yetim öğrencimizin Perşembe Yaylası’na doğa yürüyüşüne götürülmesi. Bu faaliyetler sonrası, toplamda 100 yetim öğrencimize ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa Özel Büro ekibi ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı katılımcıların iyi dilek ve temennileriyle sona erdi.