Ülke genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde olumsuzluklar yaşatmaya başladı. Deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi.

Sabah saatlerinden itibaren, özellikle Bandırma Limanı çevresinde etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına, öğleden sonra etkisini artırdı. Hızı saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaya başladı. Yağmurla karışık olarak yağan kar, akşam saatlerinde yerini, tipi şeklindeki kara bıraktı. Sahil şeridinde amatör balıkçılar avlanamazken, yürüyüş yapan 49 yaşındaki Osman Özçelik isimli bir vatandaş ta, fırtınanın etkisiyle denize düşerek yaşamını yitirdi. Sahil şeridi, terk edilmiş bir görünüme kavuşurken, deniz ulaşımında da aksamalar yaşandı. Limanda bulunan dalgakırana çarpan deniz suları metrelerce yüksekliğe ulaştı. Limana girmek için sıra bekleyen yük gemileri, liman dışındaki dev dalgalarla mücadele ederken, liman içindeki iskelelerde bağlı bulunan küçük balıkçı tekneleri alabora olma tehlikesi yaşıyor. Sahil şeridinde bulunan ağaçlar, fırtına nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşarken, belediye ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara zamanında müdahale edebilmek için bölgede incelemeler yapıyor.

İDO’nun Bandırma’dan İstanbul’a yolcu ve vasıtaları taşıyan ulaşım araçlarının seferleri de fırtına ve tipi nedeniyle iptal edildi. Ayrıca, İstanbul - Bandırma arasında yolcu taşımacılığı yapan BURULAŞ bünyesindeki deniz uçağı da, her gün düzenli olarak gerçekleştirdiği 2 seferini iptal etti. İDO’nun, saat 18.30 Bandırma - Yenikapı hızlı feribot seferi, saat 18.30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma deniz otobüsü seferi ile yarın sabah saat 07.00’de olması planlanan Yenikapı - Bandırma hızlı feribot seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.