KONYA (AA) - Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesi, Konya'da protesto edildi.

İkindi namazı çıkışında tarihi Şerefattin Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası Kamaruzzaman için dua edildi.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, burada yaptığı açıklamada, yaşama hakkının temel insan haklarının başında geldiğini söyledi.

Bangladeş'teki idamın kime ne fayda sağladığını merak ettiğini dile getiren Parlak, bu idamın dünya barışına katkı sağlamayacağını vurguladı.

Parlak, Kamaruzzam'ın "Müsmümanların kardeşliği ve İslam birliği söyleminin" ölümsüz olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İşlenen tüm bu zulümlere karşı Müslümanlar, itidalli ve vakur duruşlarını kaybetmeden hakkı haykırmaya devam edecektir. Irkçı emperyalizmin kendilerini çekmeye çalıştığı terör tuzağına düşmeyeceklerdir. İslam'ın tüm insanlığı kuşatan barış, adalet ve merhamet değerlerinden geri adım atmayacaklardır. İnanıyoruz ki merhum Kamaruzzaman'ın şehadeti onu ölümsüzleştirmiştir. Kamaruzzaman da tıpkı Erbakan hocamız gibi içinde yaşadığı dönemin tanığıdır. İnanıyoruz ki Peygamber Efendimiz kendilerini alınlarından öpecektir."

Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.