KONYA (AA) - Konya'da geçen yıl 2 milyon 839 bin 493 lira, bu yıl ocak ayında ise 787 bin 973 liranın telefon dolandırıcılarına kaptırıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı polisevinde, banka ve PTT müdürleriyle bir araya geldi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Saadettin Aksoy'un konuşmasının ardından Asayiş Müdürü Gökhan Yağmur sunum yaptı.

Yağmur, "polisim, askerim, savcıyım, hakimim" diyerek para gönderilmesini isteyenlere karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi. Hiçbir kamu görevlisinin yaptığı hizmet karşılığı para ve ziynet eşyası istemeyeceğini ifade eden Yağmur, bu tür olayların önüne geçmek için insanların yoğun olduğu bölgelere bilgilendirici afişler asıldığını dile getirdi.

Geçen yıl müşteki sayısının 252, bu yıl ocak ayında ise 35 olduğunu anlatan Yağmur, şunları kaydetti:

"Konya'da geçen yıl 2 bin 176 telefon dolandırıcılığı ihbarı alındı. Kentte yine geçen yıl 126 olayda 2 milyon 839 bin lira dolandırıcılık yöntemiyle alındı. Bu yıl ocak ayında ise bin 63 ihbar alındı. Dolandırıcılara ise 787 bin 973 lira kaptırıldı. Olaylar yoğunlukla hafta içi mesai saatlerinde bankaların ve PTT şubelerinin açık olduğu saatlerde salı, çarşamba ve perşembe günleri meydana gelmektedir. Olaylarda müştekilerin yaş grupları ise genelde 60 ve üzeri yaşlardaki kişilerden oluşuyor."