Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde çöken barakanın altında kalıp hayatını kaybeden 12 yaşındaki Berhat Koçer gözyaşları arasında toprağa verildi.

Uzungöl Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından 6. sınıf öğrencisi Berhat Koçer köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Çemişgezek Kaymakamı Soner Kırlı, Milli Eğitim Müdürü Arif Kemal Şamat, Berhat Koçer’in öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OKULDA HÜZÜN HAKİMDİ

Dün çöken barakanın altında ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden Çemişgezek Yatılı Bölge Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berhat Koçer’in ölümü okul arkadaşlarını hüzne boğdu. Berhat Koçer’in ölümüne üzülen sınıf arkadaşları, kaybettikleri arkadaşlarının sırasını güllerle süsledi. Berhat’ın ölümü okuldaki sınıf arkadaşları ile birlikte öğretmenlerini de hüzne boğdu. Minik Berhat’ın sınıf arkadaşlar böyle acı bir durum karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Sınıf arkadaşları, "Çok sevdiğimiz ve kıymet verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Bizim sevinç kaynağımızdı, sürekli sınıfta bizi güldürürdü. Bugün derse başladık ve arkadaşımız yanımızda yok. Onu çok özleyip arayacağız" ifadelerini kullandı.

"KÖYÜMÜZÜN MASKOTUYDU"

Uzungöl Köyü Muhtarı Veysel Keçeci ise Berhat’ın köyde çok sevildiğini söyledi. Muhtar Keçeci, "Berhat köyümüzün maskotuydu. Afacan ve sevilen bir çocuktu. Ölümü bizleri çok derinden üzdü. Olay dün yaşandı. Saat 15.00 sularında çocuk kaybolmuş ve annesi aramaya çıkmıştı. Bulamayınca köydeki çocuklara sormuştu. İki çocuk ile birlikte arama yaparken yıkılan barakayı görerek, barakanın altında oğluna ulaştı. Komşularından yardım istemiş ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Minik Berat’ın ölümü bizleri çok üzdü" diye konuştu.