KAYSERİ (AA) - Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek "Barış Treni", Kayseri Garı'na geldi.

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek "Barış Treni"nin duraklarından biri de Kayseri oldu. "Barış Treni", Kayseri Garı'nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Kayseri Düşünce Okulu Koordinatörü Ferhat Akmermer ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince karşılandı.

"Barış Treni"nde çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamayı amaçlayan gazeteci, yazar ve aktivistler bulunuyor.

Karşılama töreninde konuşan Akmermer, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan "terör belasını" sonlandıracak "barış sürecine" dikkati çekmek ve bu sürece katkı sağlamak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Trenin İstanbul'dan yola çıktığını anımsatan Akmermer, "Ülkemizin geleceğini çalan, geçmiş 40 yılımızı acılarla dolu yaşamamıza neden olan terör belasına son vermek, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması yanında toplumsal barış ve refahın önündeki en büyük engel olan terörü hep birlikte sonlandırmak, barışa, huzura doğru kucak açmak için bir aradayız" diye konuştu.

Akmermer, Barışa Bak Platformunun büyük bir sorumluluk içinde çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "Barış süreci artık sonlanma noktasına gelmiştir. Silahların bırakılmasının ardından Türkiye, yepyeni hedeflere doğru yürüyecektir. Türkiye'nin ayağındaki prangalardan kurtulmasının tam zamanıdır. Bu prangaları kırmalı, bugüne kadar topluma verilen yanlış bilgilerden artık arınmalıyız" dedi.

Platform Sözcüsü Cengiz Alğan ise hemen hemen hiçbir sıkıntı yaşamaksızın gittikleri her ilde halkın sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Toplumda çözüm sürecine verilen yüzde 70 oranındaki büyük desteği Kayseri'de de somut olarak gördüklerini ifade eden Alğan, yıllardır acılı bir süreç yaşandığını, neredeyse 40 yıl boyunca memlekette çok kan döküldüğünü, çok emek ve para kaybedildiğini, birçok açıdan çok ileri gidebilecekken ülkenin uzun süre patinaj yaptığını belirtti.

Alğan, bu yıl iki baharı birlikte yaşamayı ümit ettiklerini dile getirerek, "Çözüm sürecine sigorta olarak toplumun desteği çok önemli oranda hala sürüyor. Bundan sonra da sürebilmesi için yukarıda teknik olarak yürütülen müzakereler, görüşmeler, çatışmayı sonlandırmak üzere yapılan teknik işler dışında bir de sivil toplumun desteğinin olması gerekir. Biz de bu amaçla yollardayız. İnşallah Diyarbakır'a kadar gideceğiz. Buradan topladığımız sizlerin barış mesajlarını Diyarbakır halkına taşıyacağız. Oradan aldığımız mesajları da batıdaki vatandaşlarımıza taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında, gardaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki parka "barış ağacı" dikildi.