İstanbul Barosu Genel Kurulu’nun gerçekleştiği Haliç Kongre Merkezi, Kobani eylemine sahne oldu.

18-19 Ekim tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Barosu Genel Kurulu, bir grup eylemcinin protestosuna sahne oldu. Genel Kurula ‘izleyyici’ olarak katılan eylemciler, Kobani’de yaşananlara dikkat çekmek için protesto eylemi yaptı.

İki dönemdir Baro Başkanlığı yapan ve yönetime yeniden aday olan Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın kürsüde konuştuğu sırada salonda ayağa kalkan eylemciler, giydikleri “Kobani” yazılı tişörtler ve ellerinde taşıdıkları “Her yer Kobani, her yer direniş” pankartları ile IŞİD’i protesto etti.

Bu sırada salondaki başka bir grup da protestocu grubu alkışlarla protesto ederek eyleme tepki gösterdi. Salondaki eylem, slogan ve alkışlarla sürerken, Divan Başkanı Prof. Dr. Köksal Bayraktar, “Bu gösterilerimize ara vermenizi istiyorum. Hepimizin konuşma hakkı olduğunu siz de kabul edin. Genel Kurulumuzu sulh ve barış içinde devam ettirelim” dedi.

Divan Başkanı Bayraktar’ın konuşması alkışlarla karşılık buldu. Bu sırada eylemi sürdüren grup, sloganlar atarak salonu terk etti.