Bartın’da, cuma namazı çıkışı İsrail’in Mescid-i Aksa’ya müdahale etmesi sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Cuma namazından sonra Arap Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, sloganlar ve pankartlar eşliğinde İsrail’i protesto etti. Toplanan gurup “Kahrolsun İsrail”, “Mescid-i Aksa’ya uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Anadolu Gençlik Derneği sözcüsü tarafından yapılan basın açıklamasında, şöyle denildi: “İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girdi. Aynı kirli postallarla Kıble Camisi’nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar camide bulunan Kur’an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerinde gezindiler. Cami içindeki Müslümanları tartakladılar. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermiyle saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı."

Terör devleti İsrail’in bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikardır. İsrail küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail’in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilebilir değildir. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri İsrail’i cesaretlendirmektedir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bugün burada yaptığımız bu açıklama ile Mescid-i Aksa’nın kandillerinde yakılmak üzere bir miktar zeytinyağını Kudüs’e göndermiş oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır denildi."

Son olarak Filistinli Müslümanlar için dua okundu.