BRÜKSEL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Liderler Zirvesi kapsamında yarın düzenlenecek Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

Avusturya Başbakanı Werner Faymann'ın ev sahipliğinde Avusturya'nın AB Daimi Temsilciliğinde yapılacak Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'na, Almanya, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Lüksemburg, Slovenya, Portekiz ve Yunanistan liderleri de katılacak. Toplantıda AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da yer alacak.

Ağırlıklı olarak sığınmacı krizinin ele alınacağı toplantıda, 29 Kasım'da yapılan AB-Türkiye Zirvesi'nde üzerinde anlaşılan, sığınmacılarla ilgili Ortak Eylem Planı'nın uygulanmasında gelinen aşama, bundan sonra yapılacaklar, Türkiye'den yasal yollardan alınacak sığınmacı sayısı ve İtalya'nın vetosunu kaldırmasının ardından onaylanan 3 milyar avroluk yardımın nasıl harcanacağı görüşülecek.

Ayrıca, AB-Türkiye ilişkileri, Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye'ye yeni göç akını da gündemde olacak.

Davutoğlu, Brüksel temasları kapmasında AB Komisyonu Başkanı Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile de ayrı ayrı görüşecek, öğleden sonra ise Türkiye-AB Oda ve Borsalar Forumu düzenlenecek ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Brüksel'deki yeni binasının açılışına katılarak, bir konuşma yapacak.

Muhabir: Hasan Esen