BURDUR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah şahit ki bizler, bu yola çıkan kutlu yolun yolcuları, kınayanın kınamasından korkmadan, hainlerin tuzağından korkmadan, yılmadan kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi yücelteceğiz" dedi.

Davutoğlu, Bucak ilçe meydanındaki vatandaşlara parti otobüsünün üzerinden hitap etti.

Son 12 yılda milli birlik ve beraberliği tahkim ettiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Son 12 yıl içinde devletimizi kudretli ve şefkatli kıldık" diye konuştu.

IMF kapısında bekleyen Türkiye'yi 12 yıl sonra IMF'ye borç veren bir Türkiye durumuna getirdiklerine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "12 yıl önce silahlarını hibe olarak yabancı ülkelerden alan ama bugün kendi tankını yapan devleti inşa eden kim" diye sordu.

Sorusuna "AK Parti" yanıtını alan Davutoğlu, "İnşallah önümüzdeki dönemde kendi savaş uçağımızı da yapacağız, kendi helikopterimizi hizmete soktuk, kendi savaş gemimizi yapıyoruz" dedi.

Kalabalığa yönelttiği "Bu güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşı olmaktan onur duyuyor musunuz" sorusuna "Evet" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, "Allah şahit ki bizler, bu yola çıkan kutlu yolun yolcuları, kınayanın kınamasından korkmadan, hainlerin tuzağından korkmadan, yılmadan kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'yi yücelteceğiz" diye konuştu. 

-  "Menzil 2023"

İlçeyle ilgili her türlü bilgiyi aldığını, ilçede ikinci organize sanayi bölgesini inşa edeceklerini belirten Davutoğlu, Bucak'ın güzel mermerlerini bütün dünyaya yayacaklarını söyledi.

"Bucak bizden ne talep ederse başımızın üzerinedir" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün 'Gel' dediniz, geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızı da vaktinde çağırmışsınız hiç sizin davetinizi kırmamış, Allah şahit biz de hiç kırmayacağız hep Bucak'la birlikte olacağız. Yüreğimizin her bir köşesinde Türkiye'nin bir köşesi var. Ben bu sıra dağların biraz doğusunda Taşkent'te doğdum. Bu geceden itibaren benim için Taşkent ile Bucak arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü sizlerin yüzlerinde Toroslar'ın rengi, ışıltısı olan aşkı, muhabbeti, sevdayı görüyorum. Bıkmayan, yılmayan, yorulmayan bir büyük dava aşkını görüyorum. Allah bu dava aşkında bizi hep bir ve beraber kılsın. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Devletimizi ve milletimizi daima izzetli kılsın, devletimize ve milletimize zeval vermesin, bu al bayrağın dalgalandığı her yerde bütün insanlara, mazlumlara kucak açabilecek güçlü bir devleti kurmayı bize nasip eylesin. İşte bu aşkla diyoruz Bucaklılar emin olunuz artık yol önümüzde görünmüştür, menzil görünmüştür. Menzil 2023 Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 100. yılında küresel devlet. Menzil 2053, menzil 2071."

Konuşması "Davan davamız izindeyiz Hocamız" sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, "Siz bizlerle oldukça inşallah bu aşkla nice seçimleri, nice başka zaferleri hep beraber kutlayacağız" karşılığını verdi.

Kendilerine verilen destek için teşekkür eden Davutoğlu, kentten seçilen milletvekili sayısına atıfta bulunarak, "Hep iki verdiniz. Bu sefer geldik size bir Toroslu olarak, bu sefer üç istiyorum" diye konuştu. 

Alandakiler Davutoğlu'na alkışlarla karşılık verdi. Başbakan Davutoğlu, kalabalıktan 7 Haziran'a kadar gece gündüz çalışmalarını, herkesin kalbine girmelerini ve herkesi AK Parti saflarına davet etmelerini istedi.

Konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu otobüsten inerek, eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara hediyeler verdi.

(Bitti)