VAN (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van merkezde 500 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesi açılış törenine katıldı.

Teröristlere meydanı bırakmadıkları için Vanlılarla gurur duyduğunu anlatan Davutoğlu, dev bir hastane kazandırmış olarak Van'a gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Gece, gündüz çalışıyoruz"

Başbakan Davutoğlu, "Terör örgütünün yıktığı şehirleri, terör canavarlarının yıktığı gönülleri, imar etmek için gece, gündüz çalışıyoruz" dedi.

"Devletinizin yanında yer almanız, dış düşmanlar için de ders olmuştur"

"Aziz Van, teröre karşı dimdik duracak mıyız, istiklalimiz için omuz omuza verecek miyiz, kahraman Van milleti bölmek isteyenlere karşı dimdik, başımız dik, mücadele edecek miyiz, aziz Van bu ülke, bu vatan bir bütündür, bölünemez, diye haykıracak mıyız, şehitlerin emanetine sahip çıkacak mıyız?" sorusuna vatandaşlardan olumlu karşılık alan Davutoğlu, "Allah sizlerden razı olsun. Devletinizin, ülkenizin, hükümetinizin yanında yer almanız sadece teröristlere cevap olarak değil, onları üstümüze salan, kardeş kanından nemalanan dış düşmanlar için de büyük bir ders olmuştur" ifadesini kullandı

"Kürt kardeşlerimizin dini duygularını istismar etme küstahlığı gösterdiler"

"Diyarbakır'da bu eş başkanlar, halkı sokağa çağırdı ama benim basiretli kardeşim, yiğit Diyarbakırlım bu oyuna gelmedi ve tezgahı bozdu" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bilirsiniz, bunlar Marksist, Leninist kökten gelirler. Birden akıllarına cami geldi, cuma geldi. Kürt kardeşlerimizin dini duygularını şiddet için istismar etme küstahlığını gösterdiler ama vatandaşımız bunlara 'hayır' dedi. Sizin sözünüzü dinlemiyoruz, 'sizin bizi devletimizle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz' dedi"

"Darbe ile korkutmaya kalkışıyorlar"

Davutoğlu, 14 yıllık iktidarlarında önlerine engeller çıkarıldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bildiriler, muhtıralar, parti kapatma teşebbüsleri, sokak kalkışmaları, kaset komploları, paralel çeteler ve daha nice kirli yöntemlerle milletin önüne engel koymak isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Yürüyüşümüzü durduramadılar, durduramayacaklar. Bitti mi, şimdi de birileri Vanlı, Diyarbakırlı, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerimin iradesine silahla ipotek koymaya çalışıyor, terörün ülkeyi istikrarsızlaştıracağından medet umanlar, birileri de utanmadan, sıkılmadan darbe imalarında bulunuyor, bizi darbeyle korkutmaya kalkışıyor."

"Milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz"

Alandaki vatandaşların "Kahrolsun PKK" şeklindeki sloganlarının ardından Davutoğlu, "Böyle haykırın ki Vanlılar, 'Kahrolsun PKK' diyerek haykırın ki o terör örgütüyle iş birliği yapanlar da bu sesi duysunlar. Onları, milletin arasına fitne sokmaya çalışanları kahredeceğiz. Onları, bu ülkeyi bölmek isteyenleri kahredeceğiz" ifadelerini kullandı.