Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’in ülke performansının üzerinde performans sergilediğini vurgulayarak, ‘’Ne talep ediyorsanız onu yapmaya kararlıyız. Ama biz de sizde daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla yatırım istiyoruz’’ dedi.

Başbakan Davutoğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen ‘’Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni’’nde yaptığı konuşmasına, Gaziantep’in savunmasında hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anarak başladı.

Bir şehrin siyasi geleceğini ve özgürlüğünü belirleme konusunda güçlü irade sergilemesinin, o şehrin diğer alanlardaki güçlü iradesinin de işareti olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, Osmanlı döneminde Halep’e bağlı olan Gaziantep’in bugün her anlamda Halep’in çok önünde yer aldığını belirtti. Davutoğlu, şunları söyledi:

‘’Gaziantep’e birçok yönden teşekkür borçluyuz. İstiklal ateşini yakan ilk şehir olması nedeniyle. Aslında Gaziantep’in destanının da yazılması lazım. Belki de işadamlarımızın Gaziantep’e olan en önemli borçlarından birisi; bu destanın dünyaca da bilinen bir destan olarak yazılmasıdır. Özellikle 2015 yılında Çanakkale Savaşı’nın da yıl dönümünde, Gaziantep’in destanının da yazılmasıiçin el ele verin ve dünya çapında çok güzel bir film ya da bir seri faaliyeti gündeme getirin. Bu bizim Şahinbeylere olan borcumuzdur.

Şimdi de Gaziantep’i ekonomik hayatta hep bir adım önde görüyoruz. Onun için de Gaziantep’e bir kere daha teşekkür borçluyuz. Türkiye’nin genel performansının da üzerinde hep performans sergiliyor.’’

’’NE TALEP EDİYORSANIZ ONU YAPMAYA KARARLIYIZ’’-

Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki dönemde Gaziantep’in potansiyelini daha çok harekete geçireceklerini, ulaşım ve lojistik anlamında kenti destekleyecek projelerin en kısa zamanda hayata geçirileceğini ifade ederek, ‘’Amanos Tüneli, en kısa zamanda tamamlanacak. Konya-Karaman-Mersin-Osmaniye-Gaziantep-Şanlıurfa-Habur hızlı tren projesi de inşallah hayata geçirilecek’’ diye konuştu.

Bunların Gaziantep’i bir sanayi üssü haline getirmek için yapıldığına vurgu yapan Davutoğlu, Öncelikli dönüşüm programları ile Türkiye’de ikinci bir atılım dönemini başlatmak istediklerini anlattı. Davutoğlu, şunları kaydetti:

‘’Gaziantep’imizi her konuda Türkiye’nin performansının üstüne çıkma özelliğini, biz Ar-Ge çalışmalarında da görmek istiyoruz. Her türlü teşviki vereceğiz, her türlü katkıyı yapacağız. Marka sayısını artırmanızı istiyoruz. Daha fazla katma değer üretmenizi istiyoruz. Biz, siz ne talep ediyorsanız onu yapmaya kararlıyız. Amanos Tüneli mi talep ediyorsunuz, yapılacak. Hızlı tren mi istiyorsunuz, yapılacak. Havalimanlarının gelişimini mi istiyorsunuz, yapılacak. Ar-Ge’ye daha fazla teşvik mi istiyorsunuz, yapılacak. Ne istiyorsanız, siyasi irade olarak yanındayız. Ama biz de sizden daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla yatırım istiyoruz.’’

Gaziantep ve Kilis arasında kurulacak, Polateli-Şahinbey OSB ile yeni bir sıçrama yaşanacağını belirten Davutoğlu, Gaziantep’in ilçelerinde bile ikişer tane organize sanayi bölgesi olmaya başladığına dikkati çekerek, ‘’Gaziantep’e de bu yakışır, ilçelerinde bile ikişer tane organize sanayi bölgesi olmalı" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Bölgedeki krizlerle ilgili olarak da Gaziantep’e bir teşekkür daha borçlu olduklarını belirten Davutoğlu, ‘’Gaziantep tarihi rolü itibarıyla üzerine düşeni yaptı. Suriyeli garip, yetim kardeşlerine sahip çıktı. Bütün Gazianteplilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gaziantep, gazi şehir olduğu kadar ensar olduğunu da gösterdi’’ dedi.

Kabinenin en çalışkan bakanlarından biri olan Sayın Fatma Şahin’in, Gaziantep’e belediye başkanı olarak gönderilmesinin önemli olduğunu da ifade eden Davutoğlu, "Merkezi hükümetle yerel otorite arasında böyle bir bağ kuruldu. Bu, büyük bir şanstır. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu şansı değerlendiriyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her zaman Gaziantep’in emrinde olduklarını ifade ederken, "Yeter ki daha çok üretin, daha çok katma değer sağlayın" diyerek sözlerini tamamladı.

YILDIZ SANAYİCİLERE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI-

Konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu, GSO Müteşebbis Kurucu Üyeleri’ne, onursal ve eski başkanlarına ödüllerini verdi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu daBaşbakan Ahmet Davutoğlu’na, ‘’Gaziantep Şehitler Abidesi’’ maketi ile GSO 25. yıl hatıra madalyonu ve Başbakan adına ‘’GAGİAD Ormanı’na dikilen fidanların sertifikasını takdim ettiler.

Bu güzel ağaç dikim geleneğinden dolayı teşekkürlerini sunan Başbakan, Gaziantep’in 6,317 şehidinin her biri adına 10’ar ağaç dikilmesini istedi.

Başbakan Davutoğlu, yoğun programı nedeniyle ödül töreninden erken ayrıldı.

Törende daha sonra, GSO’nun 25. kuruluş yıl dönümü belgeselinin izlenmesinin ardından ‘’Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’’, ‘’Türkiye’nin En Büyük İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’’, ‘’TÜBİTAK Ar-Ge Ödülleri’’, ‘’En Fazla Patent Başvurusu Yapan Firmalar’’, ‘’En Fazla Faydalı Model Başvurusu yapan Firmalar’’, ‘’En Fazla Marka Başvurusu Yapan Firmalar’’ ve ‘’En Fazla Tasarım Başvurusu Yapan Firmalar’’ kategorisinde ödüller dağıtıldı.

Ödüller, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Vali Erdal Ata, Milletvekili Nejat Koçer, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile diğer protokol üyeleri tarafından sanayicilere takdim edildi.

Gaziantep Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.