ANTALYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bakın 7 Haziran'da küçük bir istikrarsızlık görüntüsü olduğunda, puslu havayı seven bütün çakallar meydana çıktı. Bütün teröristler meydana çıktı. Kimisi Doğu'nun, Güneydoğu'nun dağlarında, kimisi Ankara'nın meydanında. Ama Doğu'nun, Güneydoğu'nun dağlarını da Ankara'nın meydanlarını da koruyacak AK Parti kadroları var Allah'ın izniyle" dedi.

Başbakan Davutoğlu, KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış töreninin gerçekleştirileceği Mersin'in Anamur ilçesine gitmek üzere Antalya Gazipaşa Havalimanına indi.

Gazipaşa'da, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Gazipaşalılar, Anamurlular, Alanyalılar bizim oralara, yaylalara çıkarlardı. Bütün Gazipaşalılar Taşkentli'dir, bütün Taşkentliler Gazipaşalı'dır" ifadesini kullandı.

Yoğunluk nedeniyle daha önce Gazipaşa'ya gelemediğini belirten Başbakan Davutoğlu, daha sonra özel olarak ziyaret ederek yörüklerle bir araya geleceğini bildirdi.

Davutoğlu, konuşmasının planlı olmadığını ifade ederek, "Bana 'Binlerce Gazipaşalı buluştu, sizi bekliyor' denilince, size selam vermeden, gözünüzün içine bakmadan, yüreğinize konuşmadan ayrılmak istemedim" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin herkes için büyük bir sınav olduğunu, 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi için özel bir gayret beklediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bakın 7 Haziran'da küçük bir istikrarsızlık görüntüsü olduğunda, puslu havayı seven bütün çakallar meydana çıktı. Bütün teröristler meydana çıktı. Kimisi Doğu'nun, Güneydoğu'nun dağlarında, kimisi Ankara'nın meydanında. Ama Doğu'nun, Güneydoğu'nun dağlarını da Ankara'nın meydanlarını da koruyacak AK Parti kadroları var Allah'ın izniyle. Onun için bu seçimde ayrıca gür bir ses vermenize ihtiyaç var."

7 Haziran seçiminde Konya'dan önce Antalya'da miting yaptığını anımsatan Davutoğlu, bu sefer 1 Kasım seçimi öncesinde Antalya'da çok önemli bir miting düzenleyeceklerini duyurdu. 

Davutoğlu, Antalya'nın, Akdeniz incisi olduğunu belirterek, "Antalya'da sizlerden bu sefer çok daha net bir zafer bekliyoruz" diye konuştu.